Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizm kenti olan Gaziantep, ülkemizin en kalabalık şehirlerinden biridir. Yüzyıllar önce Tarihi İpek Yolunun üzerinden geçmesi ile beraber doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm kavşak noktalarına hakim olduğu görülen Antep, bir nevi Anadolu ve Mezopotamya’nın kucaklaştığı noktalardan biridir. Anadolu’da ilk yerleşimin olduğu şehirler arasındaki Antep, aynı zamanda bu özelliği ile de asırlara meydan okuyan tarihi zenginlikleri ile büyük bir albeniye sahiptir. Şehrin kimlik yapısını koruyan Gaziantep konakları, sahip olduğu atmosferi güzelleştiren harika yapılardır. Bunların tarih boyunca kente hakim olan imparatorluklardan veya beyliklerden bugüne kaldığı görülür. Özellikle Osmanlı döneminin 19. yüzyıl yaşam tarzını ele alan konakların iki veya üç kattan oluşması göze çarpar. Dönemin yaşam tarzının baz alındığı yapıların her birinde genişçe bir avlu, misafir odası ve süs havuzları bulunur. Eminim ki bugün içinde yaşamanın oldukça keyif vereceği bu konaklar, mimarlık tarihinin en gözde eserleri arasındadır.

Gastronominin Merkezi Gaziantep
Gastronominin Merkezi Gaziantep

Geleneksel el sanatları ve yoğunlaşan kültürü ile önemli bir merkez haline dönüşen Antep, kendine özgü sevimli bir Türkçeye sahiptir. Taş işlemeciliği, bakırcılık, dokumacılık gibi kent kültürünü temsil eden simgeleri ile beğeni kazanan kent, aynı zamanda enstrümanların yapımında da büyük bir role sahiptir.

Şehrin asıl ününü sembolleyen lezzetleri ile Gaziantep, Türkiye genelinde popüler bir tarza sahiptir. Özel soslar ve karışımlar ile bambaşka tatların bir araya geldiği Gaziantep mutfağı benzeri olmayan bir menüden oluşur. Bu özelliği ile dünyanın dört bir yanından turist çeken kent, aynı zamanda ülkemizin günü birlik seyahat rotasının ilk sıralarında gelir. Damak zevkinize uygun her çeşit yemeğin en mükemmel hali ile karşılaşabileceğiniz Gaziantep, özellikle kebapları ve baklavası ile meşhur olsa da; çorbaları, et ve sebze yemekleri, dolmaları, salataları, şöbiyeti, helvası ve turşusu ile de özel bir yere sahiptir.

Kentin bir diğer kültürel tutumunu sergileyen yapılar hanlardır. Asırlar boyunca farklı uygarlıkların egemenliği altında devamlı olarak zenginleşen hanlar, aslen Osmanlı ve Selçuklu kültürünün devamı niteliğindedir. Bugün kentin önemli alışveriş mekanlarından biri olan yapılar aynı zamanda dinlenmek ve şehir turunuza bir kahve ile ara vermek için ideal yerlerdir.

[insert page=’gaziantepde-yapilacak-seyler’ display=’content’]