Türkiye’nin önemli tatil şehirlerimizden biri Antalya eşsiz doğa güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ilgisini gören ve ülkemizin en çok turist çeken yerlerindendir.
Çavuşköy olarak da bilinmektedir. Etrafı çam ağaçlarıyla çevrili büyüleyici bir koydur. İnce, parlak kumu, dingin masavi denizi ve ormanlarıyla, çeşitli bitki örtüsüyle adeta cennetten bir köşe gibidir. Koyun kuzeybatısında Yanartaş ve güneyinde ise dünyaca ünlü Olympo Antik Kenti bulunmaktadır.
Kumluca’nın önemli koylarından olan Adrasan merkeze 95 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 1996 yılında ise belde olmuş. Buraya gelirken Kemer üzerinde rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Çam ağaçlarıyla kaplı çok güzel bir koydur. Karadeniz’den esen ters rüzgar sayesinde tatilciler serinleme imkanı bulabiliyor. Yelkenler, yatlar, tekneler bu yüzden Olympos, Antalya ve Phaselis limanlarına demir alırlar.
Adrasan kökün olarak Rumca bir kelimedir. Arkasında Beydağları’nın görkemli manzarası vardır. Denizi sığ ve durgundur. Bölgede karayoluyla ulaşımı mümkün olmayan gizli kalmış güzellikleri vardır. Burada arkadaşlarınızla birlikte su sporlarının hepsini deneyimleyebilirsiniz.
Denizi genelde sıcaktır bu yüzden tatil sezonu uzun sürmektedir. Burada 29 metre kadar dalış yapabilirsiniz. Bu yüzden sualtı fotoğrafçılarının sık sık uğradığı bir destinasyondur. Kapalı koyu, geniş ve uzun bir kumsalı vardır. Burada her yönden denize girebiliyorsunuz. Koyun karşısında bulunan Eliğ Tepesi ise şekil olarak deveye benzemektedir. Koyun başında ise Markız Tepesi bulunuyor. Koyun her iki yönünde ormanlar yükseliyor. Görüntü olarak görkemli ve estetik bir yapıya sahiptir.
Tarihi ve kültürel gezilerden hoşlanıyorsanız eğer mitolojik çağlardan kalma Yanartaş, Kaş, Demre, Myra, Patara, Xantos, Phaselis, Olympos Antik Kenti’ni görebilirsiniz.
Uzun bir yaz mevsimi olan Adrasan’da anıtlaşmış çınar ağaçları gölgesinde konaklayan tatilciler zamanın büyük bölümünü bahçe, teras ve Adrasan’ın ünlü kumsalı ve denizinde geçiriyorlar. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’ın 2 km’lik kumsalı boyunca koyun sol başı Dere Mevkii olarak anılıyor. Tahtalı Dağları’ndan doğan kaynak suyu bünyesinde levrek, kefal gibi balıklar da barındırıyor. Koyun sağ başı ise otellerin, pansiyonların bulunduğu hatta ikinci sokağın da açıldığı yoğun bölüm olarak da dikkat çekiyor. Çevreye ve yürüyüşe meraklı olanlar için dağ yürüyüşü alanları bulunuyor.
Dilerseniz arkadaşlarınızla birlikte tekne kiralayarak bütün koyları gezebilir, denizde yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Burada bulunan Oturak Koyu’nu görmeyi ihmal etmiyon. Arkadaşlarınızla kamp alanlarında çadır kurabilir doğayla iç içe huzur dolu bir kaç gün geçirebilirsiniz. Trekking, kros ve yürüyüş yapabilirsiniz. Papaz İskelesi’ne gidip gün batımını izleyebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.