Asırlara uzanan muhteşem bir tarihin bekçisi olan İstanbul, ülkemizin en güzel şehri olmakla beraber aynı zamanda dünyanın da gözde kentleri arasındadır. Çeşitli yüzyıllara tanıklık eden önemli bir kültürün taşıyıcısı konumuna sahip olan İstanbul, bugün hala dünya üzerindeki pek çok ülkenin çeşitli miraslarına ev sahipliği yapar. Türlü medeniyetlerin yaşam izlerine dokunabileceğiniz şehir tarihsel serüvenini adeta her bir kısmında açıkça belli eder. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan kent, gezilip görülecek yerler bakımından da göz alıcı zenginliklere sahiptir.
İstanbul’un ve Türkiye’nin en eski açık hava müzelerinden olan Yedikule Zindanları, şehrin geniş ölçekli tarihine eşlik eden yapılardan biridir. Gözlem kulesini andırdığı için aynı zamanda “Yedikule Hisarı” olarak da adlandırılır. Bizans döneminde yapıldığında asıl amacının ülkeye gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamak ve çeşitli ülkeler tarafından gelen elçilikleri de büyülemek için baştan aşağı yapının her yeri oldukça görkemlidir.
İç ve dış tasarımlarının anlamına bakıldığında Bizans ve Osmanlı uygarlıklarını birleştirici bir mimariye sahip olduğu görülen Yedikule Zindanları, tüm uygarlıklar zamanında ilgi çeken bir eser olarak görüldü.

Tarihin En Öfkeli Zindanı
İstanbul’da hakimiyet kuran çeşitli medeniyetler döneminde farklı işlevler için kullanılan Yedikule Zindanları kız sanat evi, hayvanat bahçesi, konser ve tiyatro salonu olarak da tarihsel serüvenini devam ettirdi. Her bir bölümünün oldukça eski zamanlara kadar dayandığı görülen yapı, aynı zamanda efsanelere öznelik de yaptı.
Kale surları ve kulelerden oluşan Yedikule zindanları günümüzde müze olarak ziyaret edilebilir. İnşa tarihi 390 yılına dayanan yapı özellikle Bizans ve Osmanlı döneminde esirlerin ve mahkumların cezalandırılması ile adından bahsettirir. Çeşitli işkencelerin uygulandığı zindan tarihin en korkunç hapishanelerinden biri olarak bilinir.
Osmanlı’nın İstanbul’un fethinden sonra, Bizans’ın inşa ettiği dört kulenin üzerine üç kule daha eklemesi sonucu yapı Yedikule adını aldı. Bu kuleler Genç Osman, Cephanelik, 3. Ahmet, Hazine, Zindan, Top ve Bayrak isimlerinden meydana gelir. Yılların görkemini ve hikayesini bugün hala üzerinde taşıyan bu eser, şehre gelen yerli ve yabancı turistin ilk uğrak noktasından biridir.