TatilCity.NETTatilCity.NET

Akçakoca Gezi Rehberi

Akçakoca Gezi Rehberi

Akçakoca Gezi Rehberi


Akçakoca Gezi Rehberi

Batı Karadeniz bölümünde, Düzce’nin deniz kenarındaki tek ilçesi olan Akçakoca, Karadeniz kıyısında 35 kilometre uzunluğundaki geniş ve güzel kumsalıyla turistik beldelerden biridir. Son yıllarda turizmde gelişen ilçe; masmavi denizi, tertemiz plajları, muhteşem şelaleleri, bol oksijenli havası ve yemyeşil ormanlarıyla İstanbulluların hafta sonları kaçtıkları bir doğa harikası olarak dikkat çekiyor. Doğusunda Zonguldak’ın Alaplı, batısında Sakarya’nın Kocaali, güneyinde Düzce’nin Yığılca ve Cumayeri ilçeleri ve kuzeyinde ise Karadeniz’le komşu olan Akçakoca, Düzce şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Yüz ölçümü 463 kilometrekare olan ilçenin yüzde 40’ı ormanlık ve fındıklık alanlardan oluşmaktadır. Bin metreyi aşan dağları ve vadileriyle harika bir doğaya sahip olan ilçe, Melen Çayı’nın yanında 13 farklı akarsuya sahiptir. Ilıman deniz iklimine sahip olan Akçakoca, Marmara ve Karadeniz bölgeleri arasında bir köprü özelliği göstermektedir. Tarihi oldukça eskilere dayanan ilçede yapılan araştırmalar, insan yerleşiminin Milattan Önce 1200’lü yıllara kadar uzandığını ortaya koymuştur. 
Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Gezilecek Yerler


Akçakoca Gezilecek Yerler

Doğa harikası Akçakoca’da gezilecek yerler…

Ceneviz Kalesi

Akçakoca’nın batısında bulunan Ceneviz Kalesi, kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinden bugünlere gelen kale, arkeolojik ve doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. İlçede en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Ceneviz Kalesi, UNESCO Dünya Miras Geçici listesine de girmiştir. Kalenin en önemli özelliği; moloz taşlarla inşa edilmiş olması ve kara yönünden giriş kapısı ile yanında yüksek bir kulesinin yer almasıdır. Avlusu içinde yer alan ve günümüzde Dilek Kuyusu olarak bilinen 5 metreden daha büyük çapta su sarnıcına sahip olan kale, tarih ve doğayı birleştiren harika bir yapıdır.

Aktaş Şelalesi

Akçakoca’nın gezilmesi gereken bir diğer yeri ise Aktaş Şelalesi’dir. Bu şelale ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Aktaş köyüne 3 kilometre uzaklıktadır. Doğal güzellikleri ve etrafındaki zengin bitki örtüsü ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Aktaş Şelalesi, deniz turizmi için ilçeye gelenlerin uğrak noktalarından da biridir. 50 metre yüksekten düşen suyun manzarası, sesi ve çevredeki yeşil alan; yürüyüş, doğa fotoğrafçılığı ve doğa sporları için tercih edilmektedir. Akçakoca’nın en önemli yürüyüş parkuruna da sahip olan şelale bölgesinde, Göktepe köyü ayrımından başlayan güzergah 10 kilometre boyunca devam etmektedir.

Fakıllı Mağarası

Akçakoca’nın önemli turizm alanlarından olan Fakıllı Mağarası, birinci derecede sit alanı olarak ilan edilmiştir. İlçe merkezine sekiz kilometre uzaklıkta bulunan mağara, adını içinde bulunduğu köyden almıştır. Uzunluğu 1 bin 17 metre olan mağaranın ziyarete açık alanı 350 metre kadardır. Doğal yapısıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Fakıllı Mağarası’nda farklı yönlere açılan galeriler, sarkıtlar ve dikitler yer almaktadır. Mağarada Beyaz Oda diye isimlendirilen yerler damlataş özellikleri göstermektedir. Esrarengiz yolculukları ve tarihi gezileri tercih eden turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri olan Fakıllı Mağarası’nı görmenizi öneririz.

Kurugöl Kanyonu

İlçe merkezine 14 kilometre mesafede yer alan kanyon, bol oksijenli ormanları  ve yüz yıllık kayın ağaçlarıyla çevrili harika bir manzaraya sahiptir. Adını bulunduğu köyden alan Kurugöl Kanyonu, her yıl düzenlenen doğa yürüyüşü organizasyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Burada bulunan şelale ile de çekiciliği artan kanyonda, muhteşem manzaralar dikkat çekmektedir.

Sarıyayla Şelalesi

Aynı adı taşıyan köyde bulunan Sarıyayla Şelalesi, doğal güzelliğine piknik alanı ve yürüyüş parkurunu da ekleyerek turistlerin ilgisini çekmektedir. Akçakoca kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta olan şelalede iki tane ahşap köprü, bir tane seyir terası, tuvalet, oturma alanları ve çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılmıştır. Burada harika şelale manzarası eşliğinde yürüyüş yapıp, doğa fotoğrafları çekip piknik yapabilirsiniz.

Tahirli Şelalesi

İlçe merkezine 12 kilometre mesafede yer alan Tahirli Şelalesi de Akçakoca’nın doğal güzellikleri arasında yer alıp, ziyaretçilerinin keyifli vakit geçirdiği yerler arasındadır. Asfalt olan yoldan ayrıldıktan sonra üç kilometre kadar yürüyerek ulaşılabilen şelale, bu güzergahta aynı zamanda yeşillikler içinde harika bir yürüyüş parkuruna sahiptir. Dört kademesi olan Tahirli Şelalesi, doğanın içinde su sesleri arasında harika vakit geçirip ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir yer olarak öne çıkmaktadır.

Soyat Yalıyarları

Karadeniz’in en güzel ilçelerinden olan Akçakoca, deniz kenti olma özelliklerini yalıyarlar ile de göstermektedir. Karadeniz’in çılgın dalgalarının meydana getirdiği çok sayıda yalıyara sahip olan ilçede, Ceneviz Kalesi ile Değirmenağzı arasında bulunan 30 metre yükseklikteki Soyat Yalıyarları en büyüklerini oluşturmaktadır. Bölgedeki tek mavi bayraklı turizm merkezi Akçakoca’nın, 35 kilometrelik sahilinde çok sayıda kumsal ve plajlı mevcuttur. Fok Kayaları diye de bilinen Soyat Yalıyarları, görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır.

Tarihi Evler

Akçakoca’daki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yukarı Mahalle, tarihi evleriyle dikkat çekmektedir. Burada yer alan 160 tane tarihi ev, sit alanı kapsamında koruma altındadır. Sivil mimarinin en güzel örnekleri arasında yer alan bu tarihi evler, bir açık hava müzesini andırmaktadır. Bazıları 200 yıllık bir tarihe sahip olan bu evler üç grup altında ele alınmaktadır. Birinci gruptakiler, tek katlı ve dikdörtgen planlı olup, geniş mutfaklara ve dar odalara sahiptir. İkinci gruptakiler kareye yakın dikdörtgen planlı olup iki kata sahiptir. Bunların dar çok sayıda pencereleri vardır. Üçüncü gruptakiler ise daha yakın zamanda inşa edilmiştir ve geniş pencerelere ve daha düşük tavan yüksekliklerine sahiptir.

Akçakoca mesire alanları

Batı Karadeniz bölümünün en güzel ilçelerinden olan Akçakoca, mesire alanlarıyla da ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirmelerini sağlamaktadır. İlçede yer alan Akkaya mesire alanı, merkeze 12 kilometre mesafedeki Akkaya köyünde bulunmaktadır. Akan suyun kenarında, ağaçlar arasında harika bir gün yaşayabileceğiniz bu mesire alanının yanı sıra Akçakoca’da Cumayanı mesire alanını da tercih edebilirsiniz. İlçe merkezine üç kilometre uzaklıktakı Göktepe köyünde yer alan bu alanda da asırlık ulu çınar ağaçlar ve hemen yanında harika bir akarsu vardır. Burada aynı zamanda Selçuklular döneminden kalan tarihi hamam kalıntısı, tarihi Evliya Camii ve Evliya Ahmet Dede Türbesi ile de yoğun ilgi çekmektedir.

Akçakoca plajları

Karadeniz bölgesinin en güzel plajlarına sahip olan Akçakoca, harika bir yaz tatili geçirebileceğiniz bir ilçedir. İlçede yer alan Çuhallı Plajı, kent merkezine yakın bir konumda yer almaktadır. Geniş ve uzun kumsalı bulunan plaj, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Kafeterya, bar ve büfeleri de bulunan plajda, tertemiz bir deniz ve harika bir kumsal vardır. Akçakoca’da ayrıca Konuralp, Çınaraltı, Ayazlı, Limancık ve Kalkın plajları da denize girmek için yoğun olarak tercih edilmektedir.

Akçakoca’da nerede ne yenir?

Ak-Bey Balık Restaurant

Akçakoca’nın önde gelen balık restoranları arasında yer alan Ak-Bey Balık Restaurant, bol meze çeşitleri ve günlük balıkları ile kaliteli bir hizmet sunuyor. Dondurulmuş balık kullanmayan mekanda, karışık mevsim salatası Edremit zeytinyağı ile yapılıyor. Özellikle hamsi tavanın tercih edildiği mekanda, ayrıca güveçte karides ve kalamar tavayı da tatmanızı öneririz.

Akçakoca Dalyan Balık Restaurant

Akçakoca Dalyan Balık Restaurant, en taze balıkları en uygun fiyata sunan mekan olarak dikkat çekiyor. Restoranın menüsünde taze ve günlük balık çeşitleri tava, ızgara Ve buğulama olarak en lezzetli şekilde sunuluyor.

Kamelya Restaurant

Güleryüzlü hizmetiyle tercih edilen Kamelya Restaurant, başta balık ürünleri olmak üzere zengin menüyle dikkat çekiyor. Nezih, açık mutfak, geniş ve ferah mekanıyla önerdiğimiz bu restoranda, 25 yıllık deneyimin ürünü lezzetler sizi bekliyor.

Gurme Restaurant & Camping

Gurme Restaurant & Camping, hem restoran hem de kamp alanı olarak hizmet veriyor. Denizle gölün birleştiği harika bir yerde bulunan bu mekanda harika bir kahvaltı sizi bekliyor. Göl kenarındaki ahşap bungalovlarda sunulan leziz kahvaltının yanı sıra öğlen ve akşam yemeklerinde de başta balık olmak üzere et yemekleri oldukça başarılı. Balık pizzası, balık mücveri ve balık kavurması gibi özel yemeklerle tercih edilen bu mekanı mutlaka öneririz.

Kantin Döner

Akçakoca kent merkezinde bulunan Kantin Döner, ilçenin ünlü dönercileri arasında yer alıyor. Et döneriyle meşhur bu mekanda, uygun fiyata güzel bir öğlen veya akşam yemeğe yiyebilirsiniz. 
Akçakoca Gece Hayatı

Akçakoca'da Gece Hayatı


Akçakoca gece hayatı

Batı Karadeniz bölümünün tatil beldelerinden olan Akçakoca’da gece hayatı daha çok yaz aylarında renkli yaşanmaktadır. Ağırlıklı olarak ilçenin sahil bölgesinde yer alan kafe ve barlarda hareketli bir gece yaşayabilirsiniz. Yaz aylarında Beach Party etkinliklerinin de yapıldığı ilçede, geç saatlere kadar doyasıya eğlenebilirsiniz. İlçede yer alan barların başında ise Atatürk Caddesi’nde yer alan Turkuaz Bar ve Bülbül Sokak’da bulunan İpek Bar gelmektedir.