TatilCity.NETTatilCity.NET

Fethiye Gezi Rehberi

Muğla Fethiye Gezi Rehberi

Muğla Fethiye Gezi Rehberi


Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden biri olan Fethiye, Muğla’nın 13 güzel ilçesinden biridir. Tarihi oldukça eskilere dayanan ilçe, Likya döneminden kalan antik kentlerin yanı sıra mavi bayraklı plajlara ve muhteşem koylara sahiptir. Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı olan kumsalların yanında ayrıca doğa sporlarına uygun yapısıyla da dikkat çeken Fethiye, dalış ve yamaç paraşütünde Türkiye’nin ilk akla gelen yerlerindendir. Turizm açısından oldukça ünlü değerlere sahip olan ilçede başlıca yerler olarak Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, 12 Adalar, Kabak Koyu, Kayaköy ve Saklıkent öne çıkar.
Eski adı Rumca’da “uzak diyar” anlamındaki Meğri olan Fethiye, 931 kilometrekare yüzölçümüne sahiptir. Kargı çayı ilçedeki en önemli akarsu olup, ilçenin en yüksek noktaları ise Babadağ ve Mendos dağıdır. Doğu ve güneydoğuda Antalya; güney, güneybatı ve batıda Akdeniz, kuzeybatıda Dalaman, kuzeyde Denizli ve Burdur ile komşu olan Fethiye, büyük çoğunluğu denize dik uzanan 180 tane koya sahiptir. İlçede ayrıca 18 tane ada olup bunların başlıcaları Şövalye adası, Kızılada, Tersane adası, Katrancı adası, Yassıca adası, Domuz adası, Karacaören adası, Gemile adası ve Ayanikola adasıdır.
Muğla Fethiye Turistik Rehber - Muğla Fethiye Gezilecek Yerler - Muğla Fethiye Yapılacak Şeyler
Muğla Fethiye Gezilecek Yerler

Muğla Fethiye Gezilecek Yerler


Cennet Fethiye’de gezilecek yerler...


Ölüdeniz

Antik dönemlerde “tanrının dünyaya bağışladığı cennet” diye tanımlanan Ölüdeniz, ilçenin doğa harikası yerlerinden biridir. Fethiye ilçe merkezine 12 kilometre mesafede bulunan Ölüdeniz, 3 kilometre uzunluktaki kumsalıyla ve çevredeki yemyeşil doğasıyla turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Durgun suyu ile bilinen mavi bayraklı Ölüdeniz, dipten gelen kaynak suları nedeniyle sürekli temiz kalmaktadır. Ölüdeniz Milli Parkı’ndaki plajlarda denizin tadı çıkarılabileceği gibi hemen yanında bulunan Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayıp eşsiz manzara eşliğinde plaja veya denize de inilebiliyor.

Fethiye Kral Mezarları

Fethiye Limanı’na bir buçuk kilometre uzaklıkta yer alan Fethiye Kral Mezarları; Milattan Önce 4’üncü yüzyıl Likya dönemine aittir. 100 civarında basamakla çıkılan oyma mezarlar, Likya döneminde yüksek statülü kişiler için yapılmıştır. İki katlı olan ve ön yüzünde dörtgen, ahşap kirişleri çağrıştıran oymalar bulunan mezarlar, gotik stilde kemerli kapağa sahiptir. Kapağın yanlarında ise o kişinin hayatında yaşadığı savaşları resmeden freskler vardır.

Saklıkent Milli Parkı

Antalya il sınırında bulunan Saklıkent Milli Parkı, Fethiye’ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Karaçay Deresi kenarında bulunan Saklıkent, 18 kilometre uzunluğu ve kimi bölümlerinde 600 metreyi bulan yükseklikteki kanyonuyla adeta gizli bir cennettir. Bu doğa harikasında; sarp kayalıklar, çınar ağaçları, pırıl pırıl akan kaynak suları içinde dağcılık, yürüyüş ve yüzme imkanı bulunuyor.

Kelebekler Vadisi

Ölüdeniz’e yaklaşık 6 kilometre mesafede yer alan Kelebekler Vadisi, çevresinde 350 metre yüksekliğinde dağlar bulunan olağanüstü bir kanyondur. İsmi temmuz-eylül arasında yaşayan “Jarsey Tiger” adlı kelebeklerden alan vadi; küçük şelalesi, tertemiz denizi, geniş kumsalı ve pembe zakkum çiçekleriyle görenleri hayran bırakıyor. Ölüdeniz’den teknelerle gidilen Kelebekler Vadisi, 80 civarında kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Sessiz ve huzurlu ortamı ile insana huzur veren vadi; kamp alanı, restoran ve bar gibi turistik tesislere de sahip.

Likya Yolu

Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar devam eden Likya Yolu, Teke yarımadasındaki patikalardan bazılarının seçilmesi ile meydana getirilmiş bir yürüyüş rotası olarak dikkat çeker. Likya Yolu, dünya en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biridir. Anadolu’nun tarihi ve doğal zenginlikleri bakımından ilgi çekici yerlerden olan Likya Yolu üzerinde, eski zamanlarda “Işık Ülkesi” diye isimlendirilen bölgede antik kentler vardır. Doğa ile iç içe bir rotaya sahip olan yolun ilk bölümünde Faralya köyü, Dodurga köyü, Sdyma, Pınara/Letoon/Xanthos antik kentleri ile eski bir liman bölgesi olan Patara bulunuyor.

Kayaköy

Kuruluşu tam olarak tespit edilemeyen antik Karmillassos’ta, 14’üncü yüzyıldan beri medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir Rum yerleşimi olan Kayaköy’ün eski ismi Levissi’dir. Fethiye’ye 8 kilometre mesafede yer alan Kayaköy, 1922 yılındaki nüfus mübadelesiyle Batı Trakya’daki Türklerin yerleştiği bölgedir. Buradaki evler, diğerlerinin güneşini engellemeyecek biçimde konumlandırılmıştır. Doğa yürüyüşleri ve tarihi evlere ilgi duyanların görmesi gereken bir köydür.

Kabak Koyu

Turkuaz ve yeşilin birleştiği eşsiz bir koy olan Kabak’a dik yamaçlardan yürüyerek ya da arazi araçlarıyla ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca yakın koylardan tekne ile de ulaşım sağlanabilen Kabak Koyu, 1987 yılına kadar ayak basılmamış bir yerdi. Yakınındaki antik Likya Yolu’nda doğada yürüyerek, binlerce yıllık Likya mezarlığına ve çok sayıda kelebek ve kuş türünü barındıran Aladere Şelalesi’ne ulaşmak mümkün.

Patara Antik Kenti

Kalkan-Fethiye yolu üzerindeki Patara Antik Kenti, Kalkan’a 14 kilometre mesafede yer alıyor. Likya’daki en eski yerleşim yerlerinden Patara, önceki dönemlerde işlek bir limandır. Konumu nedeniyle her dönem önemli olan kent,  Tanrı Apollon’un kışlık kehanet merkezi ve Likya Birliği’nin üç oy hakkı bulunan yerlerinden biri olarak biliniyor. Bizans zamanında Aziz Nicholas’ın doğum yeri de olan Patara’da, çok sayıda antik kalıntı mevcut. Tarihi öneminin yanı sıra Patara Antik Kenti, yüzbinlerce yıldır Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktıkları sahillere sahiptir.

Tlos Antik Kenti

Fethiye’ye yaklaşık 45 kilometre mesafede bulunan ve geçmişi Milattan Önce 2000’li yıllara kadar uzanan Tlos Antik Kenti, Likya bölgesinin en eski antik kenti olarak bilinir. Tlos, Likya Federe Birliği’nin altı büyük kentinden biridir ve birliğin spor merkezidir. Pegasus’la ün kazanan mitolojik kahraman Bellaforonte’nin yaşadığı kent olarak da bilinen Tlos’ta mezarlık ve Bellaforonte’ye adanmış kral mezarları da yer alıyor.

Belcekız Plajı

Ölüdeniz’de Kumburnu’nun yer aldığı bölgede yer alan Belcekız Plajı, bölgenin en çok tercih edilen tatil beldelerinden biridir. Daha çok yamaç paraşütü yapanların iniş pisti olarak kullanılan Belcekız, altın sarısı kumlarıyla uzun bir plajdır. Sahilinin hemen arkasında çok sayıda otel, restoran, kafe ve bar mevcuttur. Ölüdeniz’den çeşitli koylara gezi düzenleyen tekneler de buradan hareket eder.

Fethiye’de nerede ne yenir?


Fethiye Balık Hali

Kare biçiminde yapılmış olan Fethiye Balık Hali’nde, orta kısımda yer alan balık tezgahlarını çevredeki restoranlar tamamlar. Mevsimine göre her çeşit balığın bulunabildiği halde, tezgahtan aldığınız balığı evde pişirebileceğiniz gibi orada bulunan restoranlardan birinde de bu lezzetleri tadabilirsiniz.

Unique Restaurant

Unique Otel içindeki bu nezih mekanda harika bir manzara sizi bekliyor. Et yemekleri ve şarap konusunda iddialı olan Unique Restaurant; Karagözler Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi’nde yer alıyor. Restoranın Fethiye’yi yukarıdan izleyebileceğiniz harika bir de manzarası var.

Mori Restaurant

İlçe merkezindeki en iyi restoranlardan olan Mori, Yatch Classic Otelin işletmesi olarak hizmet veriyor. Otelin marina tarafındaki kıyısında yer alan mekanda, nefis lezzetleri nezih bir ortamda tüketebilirsiniz. Mekanın servis hizmeti ve güleryüzlü çalışanları da kalitesini artıran unsurlar arasında.

Sezai’nin Yeri

Fethiye’nin en iyi balık restoranları arasında yer alan Sezai’nin Yeri, 100 civarındaki mezesiyle harika lezzetler sunuyor. Nezih ortamı ve çalışanlarının titizliği ile dikkat çeken mekanda; kalamar ızgarası, karides ve kremalı ahtapot öne çıkan tatlardır.

Cezair Usta Döner Salonu

Balık halinin yanında yer alan meyve halinin içindedir. Uzun yıllardır hizmet veren Cezair Usta Döner Salonu, Fethiye’de dönerin en lezzetlisi yiyebileceğiniz mekanların başında geliyor. Eti, içinde bulunan baharatları, temizliği ve nefis lezzeti ile tercih edilen bu mekanda mutlaka döner yemelisiniz.

Girida

Balık restoranlarının en çok sevilenlerinden biri de Girida’dır. Bu mekan da 200 civarında mezenin yapıldığı ve her gün en az 70 meze bulabileceğiniz lezzetler sunuyor. Balık ızgarada da oldukça başarılı olan Girida’da bir akşam yemeği yemenizi öneririz.

Sahil Lokantası

Özellikle gece hayatından sonra çorba içmek için uğranan Sahil Lokantası, gün içinde de pide ve lezzetli ev yemekleri ile hizmet veriyor. Sadece turistlerin değil Fethiye’nin yerlilerinin de tercih ettiği bu mekanı öneririz.
Muğla Fethiye Gece Hayatı

Muğla Fethiye Gece Hayatı


Fethiye’nin gece hayatı Hisarönü ve Paspatur’da...

Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinde olan Fethiye’de oldukça hareketli bir gece hayatı yaşanır. Yaz döneminde birbirinden renkli mekanlarda süren eğlenceler sabahlara kadar devam eder. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği ilçede, gece hayatının yoğun olarak yaşandığı yer Hisarönü Barlar Sokağı’dır. Fethiye ilçe merkezi ile Ölüdeniz arasında bulunan Ovacık beldesine yakın olan Hisarönü mekanlarının bazılarını sizin için derledik.

Revolution

Barlar Sokağı’nda en çok bilinen gece kulüplerinden birisi olan Revolution, sokağın en büyük mekanı olma özelliğini de taşıyor. İngiliz turistlerin büyük ilgi gösterdiği mekanda DJ performansları ve hareketli danslar sabaha kadar devam eder. Hizmet kalitesi gayet iyi olan bu mekan, gece dışarı çıkmak isteyenler için iyi bir seçenektir.

Time Out Club

Barlar Sokağı’nda ağırlıklı olarak Türk tatilcilerin tercih ettiği gece kulübüdür. Gece yarısından sonra dozu artan eğlence; karaoke, danslar ve kaliteli kokteyller ile devam eder. Dansçıların yoğun ilgi gösterdiği bu mekanda eğlence, çevredeki diğer yerlere göre pahalı da değildir.

Paspatur Barlar Sokağı

Hisarönü Barlar Sokağı’na alternatif olarak gelişen Paspatur Barlar Sokağı, aşırı gürültüden hoşlanmayanların tercih ettiği mekanlara sahiptir. Yabancı turistlerden ziyade yerli turistlerin ve gençlerin gözde mekanı olan Paspatur, canlı müzik yapılan barlar ile de öne çıkıyor.

Deep Blue Bar

Paspatur Barlar Sokağı’nın en köklü barı Deep Blue’dur. Rahat ve samimi bir ortam sunan Deep Blue Bar, lezzetli kokteylleri ve yabancı biralarıyla tercih ediliyor. Rahatça sohbet edip canlı müzik dinleyebileceğiniz bu mekanı, daha çok sakin bir ortamda eğlenmek isteyenler tercih ediyor.

Kum Saati Bar

Elektronik müzik tutkunlarının Fethiye’de buluştuğu mekan Kum Saati Bar’dır. Kaliteli hizmeti ile dikkat çeken mekan, akşam saatlerinde sakin bir ortam sunarken, gecenin ilerleyen saatlerinde dolup taşıyor.

Car Cemetery

Paspatur’da rock müzik severlerin buluştuğu yer ise Car Cemetery’dir. İç mekanında müzik eşliğinde dans edebileceğiniz, dış mekanında ise sohbet edebileceğiniz bir ortama sahip bu bar, Fethiye’de yaz kış hizmet veren mekanlar arasında yer alıyor.

Mango Bar

Sezonda her gece dolup taşan ve rezervasyonsuz yer bulamayacağınız bu mekan, stand up tadındaki eğlenceleriyle dikkat çekiyor. Mekanda uzun süredir sahne alan Pasha, mekanın popülerliğini de oldukça artırmış. Girişi ücretli olan Mango Bar’da içki menüleri ile hizmet veren localar da bulunuyor.

Flow Art Lounge Bar

Salsa severlerin mekanı olan Flow Art Lounge Bar, Fethiye’de farklı bir eğlence sunuyor. Canlı müzik programı da yapan mekanın muhteşem bir dekorasyonu mevcut. Oldukça başarılı kokteyllerin sunulduğu Flow Art Lounge Bar’da Happy Hour saatleri yoğun ilgi çekiyor.

Sonuçları sırala: