TatilCity.NETTatilCity.NET

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir Kapadokya Gezi Rehberi


Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Niğde ve Kayseri illerinin sınırlarına kadar uzayan Kapadokya, İç Anadolu Bölgesi’nin en çok turist çeken yeridir. Volkanik dağlar olan Erciyes, Hasandağı ile Güllüdağ’ın lavlarının ve küllerinin meydana getirdiği yumuşak tabakaların milyonlarca yılda yağmur ve rüzgarlarca aşındırılması sonucu dünyanın başka hiçbir yerinde görülmeyen bir güzellik oluşmuştur. Kapadokya olarak isimlendirilen bu bölgede; kayalara oyulmuş ilginç evler, kiliseler, yeraltı şehirleri mevcuttur. Bu olağanüstü güzellikteki bölgeyi; balonlar, ünlü şaraplar ve harika gün batımı manzaraları daha da cazip hale getirmektedir. Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” manasına gelen Kapadokya, çok sayıda gezilecek yere sahiptir.
Doğa ve tarihin bütünleştiği en güzel yerlerden olan Kapadokya’da milyonlarca yılda meydana gelen coğrafi hareketler peri bacalarını oluşturmuştur. Bu süreçte insanlar peri bacalarının içlerine ev ve kiliseler yapmış, bunları fresklerle süslemiştir. Antik çağ yazarı Strabon, Kapadokya’nın sınırlarının güneyde Toroslar, kuzeyde Doğu Karadeniz kıyıları, batıda Aksaray ve doğuda ise Malatya’ya kadar uzandığını yazmıştır. Bugün daha dar bir bölgeyi kaplayan kayalık Kapadokya; Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Göreme, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara ve çevresi ile sınırlı tutulmaktadır. Kayalara oyularak yapılmış olan geleneksek Kapadokya evleri ile güvercinlikler, bölgenin özgünlüğünü ortaya koymaktadır.

Nevşehir Kapadokya Turistik Rehber - Nevşehir Kapadokya Gezilecek Yerler - Nevşehir Kapadokya Yapılacak Şeyler
Nevşehir Kapadokya Gezilecek Yerler

Nevşehir Kapadokya Gezilecek Yerler


Doğa harikası Kapadokya’da gezilecek yerler...


Göreme

Kapadokya’nın en güzel gün batımı izlenen bölgesi Göreme’dedir. Akşam saatlerinde kızıl renge bürünen gökyüzünde, güneşin batışı esnasında peribacalarının silüetleri harika manzaralar oluşturmaktadır. Göreme’de gezilebilecek pek çok yer vardır. Bunlardan bazılarını sizin için derledik.

Zemi Vadisi

Uçhisar’ın doğusunda bulunan Zemi Vadisi, Ürgüp-Nevşehir karayolu üzerinde yer almaktadır. Göreme’ye kadar 5 bin 600 metre uzunluğundaki vadide; Sarnıç Kilisesi, Saklı Kilise, Görkündere Kilisesi ile El Nazar Kilisesi bulunmaktadır. Doğa yürüyüşleri için son derece uygun olan vadide; armut, erik, dut gibi meyve ağaçlarının arasında doğa ile iç içe keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Güllüdere Vadisi

Göreme ile Çavuşin arasında yer alan bölgede manastır, kiliseler ve çok sayıda tarihi kalıntı bulunmaktadır. Peribacalarının en iyi görülebileceği dört kilometre uzunluğunda bir trekking rotasının da yer aldığı vadide, tarihin farklı dönemlerinde yapılmış olan çok sayıda kilise ve manastırla karşılaşacaksınız. Yürüyüş rotasında iki kola ayrılan vadinin birinci kolunda keşiş hücreleri yer alırken, ikinci kolda da Üç Haçlı Kilise ve Ayvalı Kilise bulunmaktadır. Eski zamanlarda pek çok üzüm bağının bulunduğu vadide, zengin bitki çeşidi mevcut olup, yürüyüşünüz boyunca güvercinlikler de manzaranızı renklendirecektir.

Bağlıdere Vadisi (Aşk Vadisi)

Aşk Vadisi olarak da bilinen Bağlıdere Vadisi, Göreme-Uçhisar karayolu üzerinde Örencik’ten başlayan ve Göreme-Avanos karayolunda sona eren yaklaşık 5 kilometrelik bir vadidir. Harika bir manzarası bulunan bu vadiyi hava şartlarının uygun olduğu dönemlerde balon turlarına katılarak havadan da izleyebilirsiniz. Yürüyüş için son derece elverişli olan vadide, peribacalarını izleyebilirsiniz.

El Nazar Kilisesi

Aynı ismi taşıyan vadide yer alan El Nazar Kilisesi, Göreme Açık Hava Müzesi yolunun sağ tarafında, yaklaşık bir kilometre mesafede bulunmaktadır. Bir peribacası içine oyulan yapı, T planlıdır ve haç kolları beşik tonozludur. Doğu tarafında mezarlar yer alan yapıda, ana apsis haç kollarının birleştiği merkez mekâna açılmaktadır. 10’uncu yüzyılda yapılan kilisede Hz. İsa’nın çocukluğu, gençliği ve mucizeleri resmedilmiştir.

Uçhisar

Nevşehir kent merkezine 5 kilometre mesafede yer alan Uçhisar, Kapadokya’nın en yüksek noktasına kurulmuştur. Kapadokya’yı en net görebileceğiniz en yüksek noktadır Uçhisar ve nefis bir panoramik manzara sunmaktadır. Bölgenin en lüks otellerinin de yer aldığı bu bölgede gezilebilecek pek çok yer vardır. Bunlardan bazılarını sizin için derledik.

Uçhisar Kalesi

Manzarayı panoramik olarak en iyi izleyebileceğiniz nokta Uçhisar Kalesi’dir. Bu kaleden Ortahisar, Kızılçukur, Ürgüp, Mustafapaşa, Göreme ve İbrahimpaşa vadileri ile Göreme, Avanos, Çavuşin, Nevşehir, Çat ve Erciyes’e çok geniş bir alan izlenebilmektedir. Yaklaşık 100 metre yüksekliğinde olan Uçhisar Kalesi’nde, pek çok oda, ev, depo, sığınak, mahzen ve sarnıç bulunmaktadır. Tüm bu bölümleri birbirine bağlayan merdivenler, tüneller ve koridorlar mevcuttur.

Güvercinlik Vadisi

Uçhisar ile Göreme arasında bulunan 4 kilometrelik bir trekking vadisidir. İsmini vadi üzerinde oyulmuş güvercin yuvalarından alan Güvercinlik Vadisi, 19’uncu yüzyıla kadar yöre insanı için önemli bir ekonomik değer yaratmıştır. Buradaki güvercinliklerde beslenen kuşların gübrelerini toplayan yöre halkı, bu gübreyi tarımda kullanarak ürünlerinin verimini artırıyordu. Ayrıca bu bölgede yaşayan Hristiyanlar, güvercinlerin yumurtalarını kiliselerin freskleri için kullandıkları alçıya katarak harcı güçlendiriyordu.

Avanos

Nevşehir’in Avanos ilçesi, Kızılırmak’ın iki yakasına kurulmuştur. Halıcılık, çanakçılık benzeri el sanatlarının ve şarapçılığın yaygın olduğu ilçe, peribacalarının en iyi görülebileceği yerlerdendir. Ayrıca vadileri, yeraltı şehirleri ve kiliseleriyle de Kapadokya’nın öne çıkan turizm bölgelerinden olan Avanos’ta gezilebilecek yerleri sizin için derledik.

Paşabağ Rahipler Vadisi

Göreme-Avanos karayolu üzerinde bulunan Paşabağ Rahipler Vadisi, Avanos’un en güzel yerlerinden biridir. Zelve’ye oldukça yakın olan vadide, şapkalı ve sıralı şekilde çok sayıda peribacasını görebilirsiniz. Kapadokya’nın en ilginç peribacalarının bulunduğu yer olan Paşabağ Rahipler Vadisi, eskiden keşişlerin inziva çekildiği bölgelerden de birisidir.

Devrent Vadisi

Perili Vadi ya da Hayal Vadisi ismiyle de bilinen Devrent Vadisi, Avanos’ta olup Göreme’ye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Bu vadide hayvan ve insan şekline benzeyen çok sayıda peribacası silueti vardır. Bir ucu Dervent olan vadinin diğer ucu Kızılçukur’a kadar uzanmaktadır. Zelve ve Paşabağı ise U şeklindeki bu vadinin orta kısmında kalmaktadır. Yerleşim yeri bulunmayan Devrent Vadisi’ndeki yürüyüş alanı sınırlıdır.

Çavuşin Köyü

Kapadokya’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden olan Çavuşin köyü, Göreme-Avanos karayolu üzerindedir. Göreme’ye 2 kilometre mesafede bulunan köy, bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olup, Hristiyanlığın ilk dönemlerinde keşişlerin ve rahiplerin de yaşadığı yerdir. Bu köyde bulunan Vaftizci Yahya Kilisesi’nin tarihi 5’inci yüzyıla dayanmaktadır. Öte yandan 12 kilisenin bulunduğu Kızılçukur ve Güllüdere vadileri de Çavuşin köyünden başlamaktadır.

Güray Museum

Güray Museum, dünyanın ilk ve tek yeraltı seramik müzesi olarak bilinmektedir. Nesillerdir babadan oğula devam eden seramik sanatını çağdaş müzecilik anlayışıyla ortaya koyan bu müzede Türk seramik sanatçılarının eserlerini sergilenmektedir. Müze üç bölümden oluşmaktadır ve burada uluslararası sergi, etkinlik ve konserler de yapılmaktadır.

Ürgüp

Kapadokya’nın önemli merkezlerinden olan Nevşehir’in Ürgüp ilçesi, Bizans döneminin önemli dini merkezlerinden biridir. O dönem piskoposluk merkezi, Selçuklu zamanında Niğde’ye ve Konya’ya açılan önemli bir kale, Osmanlı döneminde de kadılık merkezi olan Ürgüp, canlı ve hareketli bir yapıya sahiptir. Kapadokya’nın genelinde olduğu gibi Ürgüp’ün de şarabı ünlüdür. İlçenin Temenni tepesinde bulunan Osmanlı’dan kalma iki mezardan birisi 13’üncü yüzyılda Ürgüp’te öldürülen Selçuklu sultanı IV. Kılıçaslan ile III. Alaeddin Keykubat için sembolik olarak Osmanlı zamanında yapılmıştır. Eskiden Ürgüp Tahsinağa Halk Kütüphanesi olarak kullanılan kümbet ise tepenin ortasında yer almaktadır. Harika bir manzarası olan bu tepeden Ürgüp’ün yanı sıra Erciyes dağı da görülebilmektedir. Ayrıca ilçede Türkiye’nin ilk özel bebek müzesi olan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi de bulunmaktadır. Bu müze 150 yıllık tarihi bir konağın restore edilmesiyle kurulmuştur.

Üç Güzeller

İkisi büyük biri de küçük üç tane peribacasından meydana gelen bölgedeki en ünlü peribacaları Üç Güzeller olarak adlandırılmıştır. Kapadokya’nın simgesi haline gelen Üç Güzeller, Kapadokya turlarında ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Bölgede en çok fotoğrafı çekilen peribacaları olan Üç Güzeller’i Kapadokya’yı ziyaret eden herkesin görmesini öneririz.

Sobesos Antik Kenti

Anadolu’nun yerli halklarından olan Luwi’lerden kaldığı tahmin edilen Sobesos Antik Kenti, Ürgüp’e bağlı Şahinefendi köyü yakınlarında bulunmaktadır. Bu antik kentte yapılan kazı çalışmalarında mozaikle kaplanmış geniş bir toplantı salonu ve hamam kalıntısı gün yüzüne çıkarılmıştır.

Ortahisar

Kayalara oyulmuş evlerden oluşan Ortahisar, Kapadokya’nın geleneksel köy hayatının bugün halen devam ettiği yerlerden biridir. Tavşanlı, Sarıca, Harim, Balkan Deresi ve Cambazlı kiliseleri ile Hallaç Dere Manastırı’nın bulunduğu Ortahisar’da bölgenin tek Etnografya Müzesi de yer almaktadır. Ürgüp-Nevşehir karayoluna 1 kilometre mesafede bulunan Ortahisar’da, Bizans zamanında yapıldığı sanılan bir de kale vardır. Barınma ve stratejik amaçla inşa edilmiş olan Ortahisar Kalesi’nde koridor, oda ve tüneller mevcuttur. Kalenin tepesi ise harika bir seyir sunmaktadır.

Zelve

Sivri uçlu ve geniş gövdeli peribacalarının en çok bulunduğu yer Zelve’dir. Avanos’a 5, Paşabağı’na 1 kilometre mesafede yer alan Zelve, Kapadokya dokusunu en iyi gösteren bölgelerden biridir. Aktepe’nin dik yamaçlarında kurulmuş üç vadiden meydana gelen Zelve, 9 ile 13’üncü yüzyıllarda bölgenin dini merkezlerinden ve önemli yerleşim yerlerindendir. Manastırların da yer aldığı bölgedeki en önemli yapılar ikonoklastik dönem öncesinde inşa edilmiş olan Balıklı, Üzümlü ve Geyikli kiliseleridir. Burada ayrıca Aziz Simon adına yapılmış bir şapel, çok sayıda kaya oyuğu, kilise, manastır, yerleşim yeri, değirmen ve tünel gibi yapılar da mevcuttur.

Mustafapaşa

Ürgüp ilçesine bağlı bu şirin kasabada, 1924 yılındaki nüfus mübadelesine kadar Hristiyanlar yoğun olarak yaşamıştır. Burada yaşayan Hristiyanlar, bölgeye özgü kesme taş işçiliği ile çok sayıda ibadethane ve konak yapmışlardır. 30’a yakın şapel ve kilisenin yer aldığı kasabanın antik dönemdeki adı Sinasos’tur. Aziz George, Aziz Vasilios, Aziz Stefanos, Konstantin ve Helena kiliseleri ile Aziz Basil Şapeli öne çıkan yapılar arasındadır. Selçuklu ve Osmanlı döneminin özelliklerini taşıyan Merkez Camii ve Mehmet Şakir Paşa Medresesi de kasabanın önemli yapılarındandır.

Gömeda Vadisi

Ürgüp-Mustafapaşa karayolunda Üzengi Vadisi yakınlarında bulunan Gömeda Vadisi, bölgedeki diğer vadilere oranla peribacalarının daha az olduğu bir yerdir. Ancak bu vadi de zengin bitki örtüsü ile oldukça ilgi çeken bir bölgede yer almaktadır. Burada kayalara oyulmuş Aziz Basil Kilisesi, Aziz Nicola Manastırı ve diğer dini yapıları görmenizi öneririz.

İbrahimpaşa

Bu köy, Nevşehir’in kurulması yönündeki temelleri atan Osmanlı paşası Sadrazam Damat İbrahim Paşa’nın doğum yeridir. Köprü, han, hamam, medrese ve camileriyle tanınan köyde Damat İbrahim Paşa Külliyesi bulunmaktadır. Ayrıca köydeki Kurşunlu Camii de büyük bir duvar ile çevrili avlu içinde yer almaktadır.

Ihlara Vadisi

Melendiz Çayı’nın meydana getirdiği 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi, 100 ila 200 metre derinliğe sahip kanyonuyla bölgenin en çok ziyaret edilen bölgelerinden biridir. Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara kasabasında ve Hasandağı’nın kuzeydoğusunda yer alan Ihlara Vadisi’nin 4’üncü yüzyıla kadar uzanan bir insan yerleşimi söz konusudur. Vadide bulunan kayalara oyulmuş freskli kiliseler dünyada benzeri olmayan bir tarihi değere sahiptir. Aksaray’a 40 kilometre uzaklıkta yer alan vadiyi gezmenizi mutlaka öneririz.

Yeraltı Şehirleri

Kapadokya’da bulunan yeraltı şehirleri, yüzlerce yıl önce yamaçlarda ya da peribacalarının içinin oyulmasıyla oluşturulan evlerden oluşuyor. Bölgenin volkanik yapısı nedeniyle kolaylıkla oyulabilen ve biçimlendirilen kayalıklardan yapılan odalar, konuklarını ağırlamayı bugün halen sürdürmektedir. Bölgedeki en büyük ve öne çıkan yeraltı şehirleri; Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak, Özlüce ve Tatlarin’dir.

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Nevşehir kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kaymaklı kasabasında bulunan sekiz katlı, 5 bin kişi kapasiteli ve yerin 20 metre altındaki dört katı ziyarete açık olan bir yeraltı şehridir. Kaynaklı Yeraltı Şehri’nin tarihi Milattan Önce 3000 yılına kadar uzanmaktadır. Hititler tarafından inşa edilen kent, Roma ve Bizans dönemlerinde de oyulmaya ve genişletilmeye devam edilmiştir.

Mazı Yeraltı Şehri

Mazı Yeraltı Şehri, Ürgüp’e 18 kilometre uzaklıktadır ve Kaymaklı Yeraltı Şehri’ne 10 kilometre mesafede yer almaktadır. Roma ve Bizans dönemlerinden kalma pek çok kaya mezarı bulunan Mazı Yeraltı Şehri görülmesi gereken yerler arasındadır.

Gaziemir Yeraltı Şehri ve Kervansarayı

Nevşehir’e 55, Güzelyurt’a ise 14 kilometre mesafede bulunan Gaziemir köyündeki bu yapının bölgedeki diğer yeraltı şehirlerinden farklı bir yanı vardır. Gaziemir Yeraltı Şehri ve Kervansarayı’nın, Kapadokya’deki diğer şehirlerden ve kervansaraylardan ayrılan yönü, her ikisini de aynı anda bünyesinde barındırıyor olmasıdır.

Kapadokya’da nerede ne yenir?

Geniş bir alanı kaplayan Kapadokya’nın farklı bölgelerinde çok sayıda restoran ve lokanta hizmet vermektedir. Kimi lüks kimi ise daha ekonomik standartlara sahip bu restoranları bölgelere göre sizin için derledik.

Uçhisar

Seki Restaurant: Lezzetli menüsü ve güleryüzlü hizmetiyle dikkat çeken Seki Restaurant, Argos Otel’in restoranı olarak hizmet veriyor. Güzel bir manzaraya sahip olan restoranda lezzetli yemeklerin ardından kaliteli şaraplarla geceye devam edebilirsiniz. Ayrıca şarapları tadabilir ve damağınıza en uygun olanını seçebilirsiniz. Seki Restaurant, Tekelli Mahallesi’nde bulunuyor.
Lil’a: Kapadokya’nın lüks denebilecek restoranlarından olan ve Nevşehir merkezinde Eski Göreme Caddesi’nde hizmet veren Lil’a, farklı lezzetler sunuyor. Hoş bir atmosfere sahip olan restoranda en çok beğenilen yemekleri dana kuş gönü, kuzu incik ve incir soslu ördek tandır. Menüsü sık sık güncellenen restoranda fiyatların oldukça yüksek olduğunu belirtelim.
Kadıneli Restoran: Yöresel yemekleri sunan Kadıneli Restoran, Uçhisar Meydanı’nda yer alıyor. Fiyatları gayet makul olan restoranda lezzetli yemekler arasında yaprak sarma, gözleme ve mantı öne çıkıyor.
Saklı Konak: Daha çok akşam yemeği için tercih edilen restoranlardan olan Saklı Konak, Karlık Sokak’ta yer alıyor. Kahvaltısı da çok beğenilen restoranda, testi kebapları oldukça ünlü. Restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Muhterif: Bir yandan tasarım koleksiyonların satıldığı konsept mağaza, diğer yandan da yemekli organizasyonların yapıldığı bir restoran olan Muhterif, lezzetli yemeklerin yanında muhteşem Uçhisar Kalesi manzarasına da sahiptir. Tekeli Mahallesi’nde bulunan mekanın alkollü içecekleri sunan bir barı da mevcut.
O Ağacın Altı: Harika bir manzara eşliğinde kahve içmek isterseniz, nazar boncuklu ağacıyla ünlü bu mekan tam aradığınız türden. Uçhisar yolu üzerinde Göreme’ye üç kilometre uzaklıkta olan bu mekan akşam saat 18.00’a kadar hizmet veriyor.

Ortahisar

Tandır: Ortahisar’da muhteşem bir gün batımı manzarasına sahip olan Tandır, özellikle et yemeklerinde oldukça lezzetli seçenekler sunuyor. İncik ve kuzu tandırın yanı sıra testi kebabının da başarılı bir şekilde yapıldığı Tandır’da ev yapımı erişteler de oldukça lezzetli.
İstanbullu Bozacının Yeri: Tepebaşı Meydanı’nda bulunan İstanbullu Bocazının Yeri’nde nefis bozalar hazırlanıyor. Boza sevenlerin mutlaka uğramalarını öneririz. Hoş bir atmosferi olan mekanın fiyatları da gayet uygun.

Ürgüp

Old Greek Restaurant: Hoş bir atmosfere sahip olan restoran, tarihi bir konağın iç bahçesinde yer alıyor. Asmalı Konak dizisinin ilk bölümlerinin de çekildiği mekan oldukça meşhur olmuş. Ev yapımı lezzetli yemekler sunan restoranın mezeleri ve zeytinyağlıları oldukça başarılı.
Zeytin Cafe ve Ev Yemekleri: Ürgüp’te Kayseri Caddesi üzerinde bulunan Zeytin Cafe ve Ev Yemekleri’nin adından da anlaşılacağı gibi ev yemekleri çok lezzetli. Özellikle mantısı beğenilen mekanda fiyatların da gayet makul olduğunu söylemekte fayda var.
Ziggy Cafe: Ahmet Refik Caddesi’ndeki eski bir konağın restore edilerek; takı, antika eşya ve kıyafet satmak amacıyla açılan mekan, daha sonra restorana dönüştürülmüş. Muhteşem Ürgüp manzarası eşliğinde nefis yemekler ve mezeler sunan restoranda fiyatların ortalamaya göre biraz yüksek olduğunu belirtelim.

Göreme

Seten Anadolu Mutfağı: Akşam yemeklerinde daha çok tercih edilen Seten Anadolu Mutfağı, harika atmosferi ve lezzetli yemekleriyle öne çıkıyor. Testi kebabının oldukça başarılı yapıldığı restoran, Aydınlı Sokak’ta bulunuyor.
Topdeck Cafe Restaurant: Küçük ve sevimli bu mekanda nefis yemekler yapılıyor. Hafiz Abdullah Efendi Sokak’ta, 10 kadar masası olan Topdeck Cafe Restaurant, salı günleri hizmet vermiyor.
Cappadocian Cuisine: Sac kavurması ve testi kebabında iddialı olan Cappadocian Cuisine, Göreme’de Uzundere Caddesi üzerinde bulunuyor. Menüsü zengin olan restoranın fiyatları da gayet makul seviyede.

Avanos

Uranos Sarıkaya Restaurant: Farklı bir atmosferi bulunan Uranos Sarıkaya Restaurant, akşam yemeklerinde folklor gösterileri ve içkili servisiyle öne çıkıyor. Öğlen yemeklerinin sakin bir ortamda sunulduğu restoranda akşam saatlerinde eğlenceli bir yemek yiyebilirsiniz. Testi kebabı ile öne çıkan restoranda, akşam saat 20.00’da başlayan gösteriler ise gece yarısına kadar devam ediyor. Restoran, Akbel Mevkii Köprü Başı adresinde hizmet veriyor.
Seyyah Han: İlçenin en çok tercih edilen restoranlarından olan Seyyah Han, otantik atmosferi ile öne çıkıyor. Terasında peribacalarını izleyebileceğiniz harika bir manzaraya sahip olan restoranda yemekler de oldukça lezzetli. Maltepe Sokağı’nda bulunan Seyyah Han’ı mutlaka deneyin.
Nevşehir Kapadokya Gece Hayatı

Nevşehir Kapadokya Gece Hayatı


Kapadokya’nın renkli gece hayatı...

Kapadokya’nın gece hayatı oldukça hareketlidir. Özellikle yabancı turistlerin tercih ettiği mekanlarda Türk geceleri öne çıkarken, halk oyunları, müzik gösterileri, semazen gösterileri de büyük ilgi görüyor. Diskolar, rock barlar ve şarap evleri gibi her zevke hitap eden mekanların bulunduğu Kapadokya’da eğlence sabah saatlerine kadar devam eder. Canlı müzik yapılan mekanların da bulunduğu Kapadokya’da eğlence mekanlarının bazılarını sizin için derledik.

Ürgüp

Kapadokya’nın en kalabalık yeri olan Ürgüp ilçesinde oldukça hareketli bir gece hayatı yaşanmaktadır. Yabancı ve yerli turistlerin beğenilerine göre kurulmuş olan eğlence mekanlarında renkli bir gece hayatı sürmektedir.
Angel Cafe Bistro Bar: Ürgüp’ün merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Angel Cafe ve Bistro Bar’ın kapalı ve açık bölümleri mevcut. Güzel bir manzara sunan mekanda, Temenni Tepesi’nin karşısında canlı müzik eşliğinde içkinizi yudumlayarak dans etmek ayrı bir keyif.
Mahzen Şarap Evi: İstiklal Caddesi’nde Hamam Yanı’nda bulunan Mahzen Şarap Evi, şarap severlerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Ürgüp’ün bağlarından toplanan nefis üzümlerden yapılan şarapları yudumlayarak, fonda çalan müzikle güzel bir gece geçireceğinizden emin olabilirsiniz.
Adonis Disco Bar: İki bölümden oluşan Adonis’in bir bölümü disko, diğer bölümü ise türkü bar olarak hizmet veriyor. Bir yanda dans edenler, diğer yanda ise türkülere eşlik edip halay çekenleri ağırlayan mekan, Karağandere Mahallesi’nde bulunuyor.
Asım’ın Yeri: Klasik Türk müziği eşliğinde eğlenmek isteyenlerin tercih ettiği mekanların başında gelen Asım’ın Yeri’nde; keman, darbuka ve bağlama eşliğinde farklı bir gece yaşayabilirsiniz. Dolunay-2 Sokak’ta bulunan mekanda fasıl dinlemek oldukça keyiflidir.

Göreme

Red Red Wine: Tamamı Kapadokya üzemlerinden yapılan şarapları tadabileceğiniz bu şirin ve küçük mekan, Göreme’nin en çok sevilen şarap evleri arasında yer alıyor. Harika ortamı ve dekorasyonu ile etkileyici bir mekan olan Red Red Wine, Müze Caddesi üzerinde bulunuyor.
Red Rock Cafe Bar: Kapadokya’da rock müzik sevenlerin tercih ettiği mekan olan Red Rock Cafe Bar, Göreme Uzundere Mahallesi’nde hizmet veriyor. Klasik ve modern rock müzik eserlerinin çalındığı mekanda keyifli bir gece geçirebilirsiniz.
Yaşar Baba: Türk gecelerini ilk olarak başlatan ve özellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Yaşar Baba, şovları ve yemekleriyle öne çıkan mekanlar arasında. Uçhisar’da Kurttepe Mevkii’nde yer alan mekanda eğlenceler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmektedir.

Avanos

Kapadokya bölgesinde Türk gecelerinin en yaygın olduğu mekanlar Avanos’ta bulunuyor. İlçedeki büyük mağaralarda düzenlenen Türk geceleri turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Türk gecelerinin düzenlendiği mekanların yanı sıra bar, şarap evi ve kafelerin de bulunduğu Avanos’ta her zevke uygun bir mekan bulunabilir.
Uranos Restaurant: Harika bir Türk gecesi yaşamak isteyenlerin tercihleri arasında bulunan Uranos Restaurant, yemek sunumlarıyla da öne çıkıyor. Testi kebabının da başarılı bir şekilde yapıldığı restoran Akbel Mevkii Batı Çevre Yolu üzerinde yer alıyor.
Evranos Restaurant: Türk gecesi düzenleyen tanınmış mekanlardandır. Yeraltında oyulmuş olan mağaralarda iki tane salonu bulunan Evranos Restaurant, Türk gecesinin yanı sıra lezzetli yemekleriyle de öne çıkıyor. Orta Mahallesi’nde bulunan mekanda keyifli eğlenceler geç saatlere kadar sürmektedir.
Kervanhan Karmina Cafe Bar: Avanos’ta Yukarı Mahalle Edip Akbayram Sokak’ta bulunan Kervanhan Karmina Cafe Bar, türkü bar olarak hizmet veriyor. Sıcak ve samimi bir ortamı olan mekanda bağlama eşliğinde türküler söyleyip halay çekerek keyifli bir gece geçirebilirsiniz.