TatilCity.NETTatilCity.NET

Selimiye Gezi Rehberi

Marmaris Selimiye Gezi Rehberi

Marmaris Selimiye Köyü Gezi Rehberi


Selimiye Koyu Gezi Rehberi

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı olan Selimiye köyü, bozulmayan doğasıyla son yıllarda büyük rağbet gören tatil beldelerinden biridir. Bu şirin balıkçı köyü, Marmaris ilçe merkezine 45 kilometre mesafede yer almaktadır. Karayolu ulaşımı pek de kolay olmayan bu köy, bu özelliği nedeniyle kendini korumayı büyük oranda başarmıştır. Bozburun Yarımadası’nın bu gizli cenneti, Hisarönü Körfezi’nin en güvenli koylardan biri olduğu için tarih boyunca da bir sığınak işlevi görmüştür. Ulaşım sorunlarından dolayı uzunca bir süre diğer tatil merkezleri gibi dönüşüm yaşamadan temiz kalan Selimiye’de, ağırlıklı olarak büyükşehirlerden gelip yerleşenler yaşamaktadır.
Eski adı Losta olan köyün, iki kilometre uzunluğundaki kıyı şeridinde butik oteller, kafeler ve restoranlar bulunmaktadır. Her biri özenle tasarlanan bu mekanlar, görenlerin hayranlığını uyandırmaktadır. Hemen yan tarafta bulunan plaj ve iskele de önemli uğrak noktaları arasındadır. Denizi oldukça temiz ve berrak olan Selimiye’de, plajda kumdan ziyade çakıllar ve taşlar yoğunluktadır. Suyu serin olan plaj, sıcak yaz aylarında yüzmek için Ege’de en ideal noktalardan biridir. Limandan denize gönül rahatlığıyla girilebilen köyde, özel işletmelerden şezlong kiralamak da mümkündür. Çevrede gezilebilecek önemli noktalara ve gerçekleştirilebilecek çok sayıda aktiviteye sahip olan Selimiye’de bir tatil yapmanızı öneririz.

Selimiye’ye nasıl gidilir?

Muğla’nın şirin köyü Selimiye, Marmaris ilçe merkezine 45, Muğla il merkezine 100, İzmir’e 300, Ankara’ya 680, İstanbul’a 760 ve Bodrum’a 190 kilometre mesafede yer almaktadır. Köye havayoluyla ulaşmak isteyenler yakında yer alan iki havalimanından birini kullanabilirler. Dalaman Havalimanı’nın Selimiye’ye uzaklığı 130, Bodrum Havalimanı’nın uzaklığı ise 180 kilometre civarındadır. Uçuşunuz için Dalaman Havalimanı’nı tercih ettiğinizde, buradan Marmaris’e havayolu servis araçları ve taksilerle ulaşabilirsiniz. Oradan da Selimiye köyüne toplu taşıma araçlarıyla veya taksiyle geçebilirsiniz. Marmaris’te bulunan garajdan Selimiye’ye dolmuşla ulaşım en ekonomik seçenektir.
Selimiye’ye karayolu ile özel araçla ulaşmak için önce Marmaris’e, buradan da Datça yönüne 25 kilometre devam ettikten sonra Hisarönü kavşağından sola dönmek gerekmektedir. Yol üzerinde Orhaniye ile Turgut köylerini geçip Selimiye’ye ulaşılabilmektedir.
Marmaris Selimiye Doğa Sporları

Marmaris Selimiye Doğa Sporları


Selimiye’de doğa sporları

Su sporları başta olmak üzere doğa sporlarına uygun bir coğrafyaya sahip olan Selimiye’de; doğanın içinde, ağaçların arasında, tertemiz havayı ciğerlerinize çekerek yürüyüşler yapabilirsiniz. Köyde doğa yürüyüşleri için en uygun yerler Bozburun-Selimiye arasındaki parkur ile Turgut Şelalesi bölgesidir. Bunun yanı sıra yüzme ve dalış sporları da bölgede oldukça yaygındır. Selimiye Dalış Kulübü aracılığıyla uygun bölgelerde dalış gerçekleştirerek, sualtı dünyasını izleyip güzel vakit geçirebilirsiniz.
Marmaris Selimiye Gezilecek Yerler

Marmaris Selimiye Gezilecek Yerler


Selimiye’de gezilecek yerler


Selimiye sahili

Selimiye köyünde yapılabilecek ilk gezinti, sahilde sakin bir yürüyüşle kafa dinlemek olacaktır. Yaklaşık iki kilometrelik kıyı şeridine sahip olan Selimiye’de bu bölgede hediyelikçilerde alışveriş de yapabilirsiniz. Ayrıca burada yer alan plajda güneşlenerek tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Selimiye tekne turu

Tekne turlarının oldukça popüler olduğu bu köyde, birbirinden harika koyları ve kıyıları kapsayan mavi turlarla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Köyden düzenlenen tekne turları sabah saat 9.30 sıralarında teknelerin kıyıdan ayrılmasıyla başlayıp akşam saat 17.00’a kadar sürmektedir. Limanda bekleyen teknelerde eğer istenirse müziksiz ve gürültüsüz bir tur da tercih edilebilmektedir. İrili ufaklı teknelerle pek çok tur seçeneğinin bulunduğu Selimiye köyünde, turların durak noktalarının başlıcalarını Emel Sayın Koyu, Diş Adası, Aşk Adası, Bencik Koyu ve Kamelya Adası oluşturmaktadır.

Kızkumu Plajı

Kızkumu Plajı, Marmaris’ten Selimiye’ye doğru giderken yolda karşınıza çıkan Orhaniye köyünde yer almaktadır. Burası yüzmek için değil, daha çok yürümek için tercih edilen bir plajdır. Kızkumu’nda denizin ortasında bir baştan diğer başa yürümek, turistiklerin yoğun olarak tercih ettiği bir aktivitedir. Kızkumu Plajı’nın girişinde hediyelik eşya veya aperatif bir şeyler alabileceğiniz esnaflar da bulunmaktadır.

Turgut Şelalesi

Selimiye köyüne 10 kilometre mesafede bulunan Turgut Şelalesi, bölgede en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Doğa ile iç içe zaman geçirebileceğiniz bu küçük şelalede, yüksekten dökülen bir su yoktur. Ancak güzel bir manzarası olan şelalenin oluşturduğu gölette, buz gibi suda yüzebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri için de gayet uygun bir yer olan Turgut Şelalesi bölgesinde harika zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca bu bölge, safari yapmak için de tercih edilen bölgeler arasındadır.

Selimiye’de nerede ne yenir?

Ege mutfağının özelliklerini taşıyan Selimiye’de, deniz kenarında bulunan meşhur balık restoranlarında bu nefis lezzetleri tadabilirsiniz. Deniz ürünlerinin bolca tüketildiği beldede, restoranlarda en çok tercih edilen lezzetler; balık çeşitleri, kabak çiçeği dolması, ahtapot salatası, patlıcan ezme ve deniz börülcesi gibi lezzetlerdir. Bölgede mantı yemek isterseniz Badem Mantı’yı, deniz kenarında balık keyfi için Sardunya’yı ya da Aurora‘yı, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağı için Sevall’i, nefis pideler için Mavi Pide‘yi ve köyün meşhur losta tatlısı için Losta‘yı tercih edebilirsiniz.

Bülent’in Mutfağı

Selimiye’nin meşhur restoranlarından Bülent’in Mutfağı, deniz kenarında ayaklarınızı suya sokarak yemeğinizi yerken rakınızı içebileceğiniz bir mekan olarak oldukça sevilmektedir. Yöresel lezzetlerin yanı sıra deniz ürünlerini de sunan bu restoranda özellikle zeytinyağlı ayva ve sütte levrek öne çıkmaktadır.

Sardunya Restaurant

Köyün en çok tercih edilen restoranlarından Sardunya’da, masaların yer aldığı iskelenin yanı sıra iç mekanında da nefis deniz ürünlerini yiyebilirsiniz. Kalamarı özellikle beğenilen restoranda; ahtapot ve deniz börülcesi de oldukça başarılı hazırlanmaktadır. Kalamarın yanında bira da içebileceğiniz Sardunya Restaurant’a uğramanızı öneririz.

Hidayet’in Yeri

Selimiye merkezine 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Hidayet’in Yeri, salaş görünümüne ve ıssızlığına rağmen oldukça lezzetli ürünleriyle öne çıkmaktadır. Burada gün batımına karşı bir akşam yemeği yiyebilir, Türk sanat müziği eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Özellikle levreğiyle bilinen Hidayet’in Yeri, sakin bir ortamda yemek yemek isteyenlerin tercih edebileceği bir mekandır.
Marmaris Selimiye Gece Hayatı

Marmaris Selimiye Gece Hayatı


Selimiye’de gece hayatı

Her mevsim sakin bir tatil beldesi olan Selimiye’de, gece hayatı pek aktif değildir. Gece hayatı konusunda yaz aylarında kısmen hareketlik yaşansa da bu durum çok uzun sürmez. Huzurlu atmosferiyle öne çıkan köyde, gece hayatı restoranlarda hafif müzikler eşliğinde yenen yemekler, mezeler ve içkiler eşliğinde yaşanır. Köyde daha hareketli bir gece yaşamak isteyenlerin tek seçeneği ise Piano Jazz Bar’dır. Kokteylleri ve snack menüleriyle ünlü bu mekanda, bazı akşamlar canlı müzik performansları da sergilenmektedir. Bölgedeki en iyi jazz performanslarına sahne olan Piano, geç saatlere kadar harika vakit geçirebileceğiniz bir mekandır. Ayrıca köydeki sakin atmosferden biraz uzaklaşıp hareketli bir gece yaşamak isteyenler Marmaris’i tercih edebilirler.