TatilCity.NETTatilCity.NET

Uludağ Gezi Rehberi

Bursa Uludağ Gezi Rehberi

Bursa Uludağ Gezi Rehberi


Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ, Bursa sınırları içinde bulunmaktadır. 2 bin 543 metre yüksekliği ile yurttaki en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ, 40 kilometre uzunluğa sahip olup, yaklaşık 20 kilometre genişliğindedir. Bursa kent merkezinin güneybatısında bulunan Uludağ’ın şehir merkezine uzaklığı 36 kilometredir. Uludağ’ın en yüksek noktası ise Kartaltepe’dir. Antik dönemde Olympos Misios adıyla bilinen Uludağ, Bizans zamanında ise Keşiş Dağı adıyla anılmıştır. 1961’de milli park ilan edilen Uludağ, hızla gelişerek bugün birçok turist için kış aylarının gözde mekanlarından biri haline gelmiştir. Lüks otelleri, tatil köyleri, kayak turları, kayak hocaları, alışveriş merkezleri ile kış aylarının önde gelen tatil beldesi olan Uludağ, günübirlik turlar için de Marmara Bölgesi’ndeki birçok merkeze yakındır.
Türkiye’nin en geniş kış sporları merkezi olan Uludağ, aynı zamanda zengin flora ve faunasıyla dikkat çekmektedir. Endemik bitki türlerine de sahip olan bölgede sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da yürüyüş ve kamp için uygun yerler vardır. Kayak merkezi anlamında iki bölgeye ayrılmış olan Uludağ’da, birinci bölgeyi ağırlıklı olarak uzman kayakçılar tercih etmektedir. Daha sakin olan ikinci bölgede ise acemi kayakçılar tarafından kullanılıyor. Kayak merkezlerinin yanı sıra Uludağ’ın yüksek bölgelerinde eski buzullara ait izler ve buzul gölleri de vardır. Ormanların yeşilliği, göllerin maviliği ve karların beyazlığı ile bir doğa harikası olan Uludağ, Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biridir.

Bursa Uludağ Turistik Rehber - Bursa Uludağ Gezilecek Yerler - Bursa Uludağ Yapılacak Şeyler
Bursa Uludağ Gezilecek Yerler

Bursa Uludağ Gezilecek Yerler


Uludağ’da gezilecek yerler...


Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye’nin en büyük kış sporları merkezi olan Uludağ’da, 1933 yılından beri kayak yapılmaktadır. Yıl içinde ortalama 178 gün karla kaplı olan Uludağ’da bugüne en fazla kar kalınlığı 435 santim olarak saptanmıştır. Uludağ Kayak Merkezi’nde bulunan kayak pistleri, Fatintepe ve Kuşakkaya tepelerinin üzerinde bulunmaktadır. Birinci ve ikinci gelişim bölgeleri adıyla iki bölümden oluşan kayak merkezinde birinci bölgedeki yatırımlar tamamlanmıştır. Burada kayak dışında snowboard, buz pateni, kar motosikleti, big foot gibi aktiviteler de yapılabilmektedir. Uludağ’daki oteller bölgesinde sekiz telesiyej, yedi teleski olmak üzere 15 mekanik tesis bulunmaktadır. Halihazırda hizmet veren pist sayısı ise 13’tür. Ayrıca Bursa-Kadıyayla ve Kadıyayla-Sarıalan arasında dört hat üzerinde bulunan teleferik yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadır.

Uludağ Milli Parkı

Doğal güzellikleri, zengin flora ve faunasıyla 1961’de milli park ilan edilen Uludağ yalnızca kayak için değil, başka pek çok aktivite için de tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında trekking, kampçılık ve piknik etkinlikleri gibi aktivitelere ev sahipliği yapan Uludağ Milli Parkı, yabancı ve yerli turistler tarafından en çok tercih edilen yerler arasındadır. Dört mevsim boyunca turizme hizmet veren Uludağ Milli Parkı’nın en yüksek noktası 2 bin 543 metre ile Uludağ Tepe’dir. Ayrıca Zirvetepe, Bakacak Tepe, Kuşaklıkaya, Çobankaya, Sarıalan, Kadıyayla, Kirazlıyayla, Dombay Çukuru deresi, Softadere, Derinçay gibi doğa güzelliklerine sahiptir.

Softaboğan Şelalesi

Uludağ bölgesinin en ünlü şelalelerinden olan Softaboğan Şelalesi, Bakacak'ın güneydoğusu tarafında Dombay Çukuru Vadisi’nde bulunmaktadır. Fazla yüksekten akmasa da oldukça etkileyici bir görüntüsü olan Softaboğan, çevresindeki dereler ve doğal havuzlarla harika bir atmosfere sahiptir. Çevresi çam ormanları ile kaplı olan patikalarda yürüyüş oldukça keyif vericidir. Uludağ’da yaz aylarında tatil yapmak ve gezmek isteyenlerin Softaboğan Şelalesi’ni görmesini mutlaka öneririz.

Aras Şelalesi

Uludağ Milli Parkı yakınında olan Aras Şelalesi, bölgede en dikkat çeken güzellikler arasındadır. Soğukpınar Köyü yakınında yer alan şelale, bahar aylarında kar sularını da taşımaktadır. Hemen yanında bulunan trekking yolu yürüyüşler için oldukça elverişlidir. 15 metrelik yüksekliği bulunan Aras Şelalesi, aynı zamanda bir dereye de sahiptir. Deniz seviyesinden yüksekliği bin 700 metre olan Aras Şelalesi, Bursa’nın en önemli çaylarından olan Nilüfer’in de kaynaklarından biridir.

Uludağ Çobankaya Yaylası

Çobankaya Yaylası, Uludağ’da yer alan bin 700 metre yüksekliğinde bir doğa harikası olarak turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Oteller bölgesinden geçen yol ya da Sarıalan'dan yürüyerek ulaşılabilen Çobankaya Yaylası, doğaseverlerin ve kamp tutkunlarının gözde mekanları arasında yer almaktadır. 150 civarında çadır ve yaklaşık bin kişilik kapasiteye sahip bölgede, orman içindeki kamp ve dinlenme alanında kır gazinosu ve büfesi de mevcuttur.

Aynalı Göl

Aynalı Göl, Uludağ’da 2 bin 310 metre rakıma sahip bir göldür. Fazla güneş aldığı için ve ışıkları karlı günlerde bir ayna gibi yansıdığı için adına Aynalı Göl denilmiştir. Gölün arkasında bulunan dağ yükseltileri Aynalı Göl’e nefis bir manzara katmaktadır. İçilebilen tatlı suya sahip gölde, dağ manzaraları eşliğinde keyifli vakit geçirilebilir. Kamp için gayet uygun olan göl kenarında, daha çok yabancı dağcılar ve turistler kamp yapmaktadır.

Buzlu Göl

Uludağ’ın buzul göllerinden olan Buzlu Göl, buz kütlelerini ve karları ağustos ayı sonlarına kadar havzasında tutmaktadır. Özellikle doğa fotoğrafçılarının ilgisini çeken gölde, havalar ısındığı halde buzul kütleleri varlığını sürdürmektedir. Derinliği 2 bin 390 metre olan Buzlu Göl, Uludağ’da bulunan buzul göllerden Kilimli Göl’ün doğusundaki küçük bir tepenin üzerindedir. Yaz aylarının en sıcak günlerinde harika bir iklim yaratan bu serinletici gölü Uludağ’a giden herkesin görmesini öneririz.

Kilimli Göl

Uludağ’ın bir diğer gölü olan Kilimli Göl, diğer göllerin aksine derin değildir. Derinliği 5 metreden az olan gölün alt kısmında sıkı bir bitki örtüsü vardır. Bu nedenle rengi yeşil görünen Kilimli Göl’de içilebilecek su da mevcuttur. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gölün çevresinde piknik alanları ve kamp alanları bulunmaktadır. Hafta sonları çevredeki yerleşim yerlerinde yaşayan insanların piknik yapmak için tercih ettikleri Kilimli Göl’de huzurlu ve sakin ortam oldukça cezbedicidir.

Uludağ’da nerede ne yenir?


Palabıyık Et Mangal

Uludağ’da hizmet veren Palabıyık Et Mangal, ‘kendin pişir kendin ye’ konseptiyle faaliyet sürdürmektedir. Harika bir doğanın içinde özel tasarlanmış mangallarda pişen kebaplar oldukça sevilmektedir. Izgara, pirzola, köfte gibi mangal lezzetlerinin öne çıktığı restoranda çocuklar için ayrılmış bir oyun alanı da mevcuttur. Uludağ’da mangal keyfi yapılabilecek mekanlardan olan Palabıyık Et Mangal’ı turistler sıklıkla tercih etmektedir.

Kitap Evi Restaurant

Zengin bir menüye sahip olan Kitap Evi Restaurant, Uludağ’ın bir diğer öne çıkan lezzet durağıdır. Geniş menüsünde et yemekleri, makarna çeşitleri, soğuk ve sıcak içecekler yer alan restoran, zengin kahvaltısıyla da tercih edilmektedir. Taş ev konseptine sahip bu restoranda ayrıca kış bahçesi de bulunmaktadır.

Değirmen Restaurant

Yemeğinizi yerken bir yandan da Bursa manzarası seyretmek isterseniz, Değirmen Restaurant tam da aradığınız yer demektir. Kahvaltısı, et yemekleri ve mangalı çom ünlü olan bu restoranda huzurlu ve ferah bir ortam sizleri bekliyor. Izgara köftesinin yanı sıra sabahları da zengin içerikli kahvaltısı ile hizmet veren Değirmen Restaurant, Uludağ’da önerebileceğimiz mekanlar arasındadır.

Beceren Restaurant

Uludağ'daki en eski işletmelerden olan Beceren Restaurant, dünya ve Türk mutfağının yer aldığı oldukça zengin bir menüye sahiptir. Menüsü her gün güncellenen restoranda nefis yemeklerin yanı sıra tatlı severler için harika seçenekler de mevcuttur. Restoranda cumartesi akşamları çiğ köfte ve sufle, pazar akşamları ise kuru fasulye, pilav ve kadınbudu köfte klasikleşmiş olarak sunulmaktadır.

Çam Et Mangal

Doğa içinde oksijeni bol bir ortamda yemek isterseniz Uludağ yolundaki Çam Et Mangal’ı mutlaka denemelisiniz. ‘Kendin pişir kendin ye’ seçeneğinin de bulunduğu bu mekanda harika lezzetler eşliğinde keyifle vakit geçirirsiniz. Eğer kendiniz pişirmek istemezseniz, et ürünlerinin yer aldığı menüyü tercih edebilirsiniz.

Seyr-ü Sefa

Bursa manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz mekanlardan birisi de Uludağ yolu üzerinde bulunan Seyr-ü Sefa restorandır. Burada harika bir manzara eşliğinde zengin bir menü sizi bekliyor. Sabahları kahvaltısı, gözlemesi ve limonatası ile ünlü olan Seyr-ü Sefa’da bunların yanı sıra pek çok alternatif de sunulmaktadır. 
Bursa Uludağ Gece Hayatı

Bursa Uludağ Gece Hayatı


Uludağ’da gece hayatı...

Türkiye’de en büyük kış sporu alanlarına sahip olan Uludağ’da gece hayatı da doğal olarak kış aylarında daha hareketli yaşanmaktadır. Mevsimsel olan gece eğlencelerinde, mekanlar ağırlıklı olarak sezonun başladığı kış aylarında faaliyete başlamaktadır. Kayak sezonunun açılmasıyla birlikte geceleri varillerde kamp ateşleri yakılır ve konaklama yerlerinde eğlenceli saatler yaşanır. Uludağ’da gece hayatı ağırlıklı olarak büyük otellerde yoğunlaşır. Buralarda konserler düzenlenir, DJ performansları eşliğinde dans edilir ve çeşitli oyunlarla eğlenceler geç saatlere kadar devam eder. Disco, bar ve canlı müzik hizmeti sunan restoranların da yer aldığı Uludağ’da, gece aktivitelerinin en ilgi çekici olanları varillerde yakılan ateşlerin etrafında yaşanır.