Trabzon’da bir otelde uyuşturucu alemi yapıldı. Ortahisar ilçesinde bulunan bir otelin odasını kiralayan şahıslar uyuşturucu kullanarak alem yaptılar.
İstihbarat çalışmalarının ardından otel odasında gelen 6 kişinin uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı. Yapılan aramalar sonucunda 3 şüphelinin üzerinde 6,24 gram tos esrar geçirilirken, 1 adet esrar içinde kullanılan pet şişe ele geçirildi.
Uyuşturucu alemi yapan kişiler Cumhuriyet Savcılığına verilen bilgiler sonrasında haklarında işlemler başlatıldı. Önceki gün Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan otelin bir odasını kiralayan kişilerin uyuşturucu kullanarak alem yaptıkları yapılan istihbarat çalışması sonrasında ortaya çıktı. Otel odasına yapılan baskından sonra 3 şüpheli üzerinden esrar ve pet şişe çıktı. Şüpheliler savcılığıa sevk edildi.
Coronavirüs önlemleri nedeniyle buna benzer bir çok olay yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Konak’ta bir otelde gençler parti düzenlemiş ve yapılan çalışmaların ardından otele baskın yapılarak kişilere ceza kesilmişti. Bunun yanı sıra Antalya’da bir otele giren iki kişi otele ait olan klimaları çaldılar.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamaları doğrultusunda iç turizm Mayıs ayının sonunda açılacak, dış turizm ise Haziran’da sezona başlayacak. Bunun yanı sıra otellerde izolasyon odası, tıbbi malzemeler, doktor ve dışarda ambulans bulundurulması şartı getirilecek. Sertifika almaya hak kazanmayan tesisler sezonu açamayacaklar.
Bodrum’da iki otel sezon açılışını yaparken. Antalya başta olmaz üzere tatil beldelerine rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Her şey dahil sistemi ise kaldırılmayacak.