Son yıllarda turizm sektörünün tarım sektörüyle çalışmalarının ardından Tatuta Projesi‘de önem kazanmaya başladı. Türkiye’de çiftlik yani tarım turizmi uygulamalarına Buğday Derneği’nin TATUTA projesiyle öncülük yapmaktadır. TATUTA, Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası anlamına gelmektedir.

Projenin amacı Türkiye’de ekolojik tarımla geçinen ailelerinin mali, gönüllü iş gücü ya da bilgi desteğiyle ekolojik tarımı teşvik etmek ve gelişmesini sağlamaktadır. Bu proje, 2004 yılından günümüze kadar dünya geneline 100 ülkede, 11 binin üzerinde eko çiftliğin üyesi olduğu ve WWOOF yani Wordwide Opportunities on Organic Farm-Organik Çiftliklerde Uluslararası Fırsatlar Türkiye temsilciliğini yönetmektedir. WWOOF dünya genelinde tarımı geliştirmek ve sürdürmek için gönüllü katılımcılar ve organik çiftlikleri birbirine bağlayan bir oluşum haline gelmiştir. Çiftlikleri ziyarete gelenler ise gönüllü çalışmaları doğrultusunda konaklama, yeme-içme ihtiyaçları çiftlik tarafından sağlanmaktadır. Bu şekilde insanlar para kazanma amacı gütmeden, hiçbir zorluk yaşamadan gönüllü olarak doğayla iç içe yaşayabilmektedirler.

Çiftliklere ziyaret amacıyla gelenler, bir köyde veya çiftlik evinde doğayla bir bütün olarak tatil yapma fırsatını yakalamaktadır. Günlük 6 saat tarım ya da hayvancılıkla bir çiftlikte çalışıp zaman geçirebilmektedir. Böylece gönüllülerle çiftçiler karşılıklı olarak deneyim ve bilgi sahibi bulma şansını yakalamaktadır. Konuk olarak tüm faaliyetlere katılan gönüllüler ekopnasyonlara ya da çiftliklerin misafirhanelerinde kalabilmektedir. TATUTA projesine gönüllü olarak katılmak isteyenler Gençtur aracılığıyla faaliyetlere katılabilirler. Buraya 60₺ karşılığında ücret ödeyerek proje dahilindeki çiftliklere gidebilmektedirler. Aynı zamanda Buğday Derneği’ne üye olanların ise her hangi bir ücret ödemelerine gerek yok.