Güneydoğu Anadolu bölgesinin mimari ve tarihi açıdan şiirsel güzelliğe sahip olan Mardin’e uçak bileti mi almak istiyorsunuz? Çok ucuz fiyatlarla Mardin uçak bileti TatilCity.NET’de. Muş’a ucuz uçak bileti satın almak için en doğru adrestesiniz.
Ayrıca kampanyalı ya da promosyonlu Mardin uçuşlarını öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.

Mardin

Güney Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Mardin eşsiz ve farklı coğrafyasıyla, taş evleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Birbirinden farklı etnik kültürlerin bir arada huzurlu bir şekilde yaşadığı Mardin görülmeye değer güzellikte bir şehir. Şehrin 10 ilçesi bulunuyor. Medreseleri, tarihi evleri, kiliseleri, mağaraları, ören yerlerini mutlaka görünüz.

Mardin’de gezip, görebileceğiniz yerler arasında Dara Harabeleri, Altunboğa Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Savurkapı Medresesi, Sabancı Kent Müzesi, Mardin Kalesi, Mardin Ulu Cami, Mor Gabriel Manastırı, Gelüşke Hanı, Kasımiye Medresesi, Bab-ı Sor Çeşmesi, Dara Antik Kenti, Midyat Gülgöze, Anıtlı, İzbırak Köyü, Serdenli Köyü bulunmaktadır. Mardin mutfak kültürüyle ve gümüş takılarıyla adından söz ettirmiş bir yer. Buraya gelmişken İrok, İşkembe Dolması, İkbebet, Soğan Kebabı, Kaburga Dolması, Dobo yemeden dönmeyin.

Dara Harabeleri yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği bir yer. Şehrin güneydoğusunda bulunan harabeler Nusaybin’e 30 kilometre kadar mesafede yer alıyor. Oğuz Köyü sınırlarında bulunan harabeleri mutlaka görmelisiniz.

Deyrulzafaran Manastarı’nın geçmişi Mardin’in ilk kurulduğu dönemlere kadar uzanıyor. Manastırın tavan bölümü dikkat çekici güzelliğe sahip. Tavanda sırayla dizilmiş olan taşlar harç kullanılmadan monte edilmiş.

Mardin Kalesi, türkülere ilham olmuş tarihi bir yapı. Kaleye gelip çayınızı ya da şarabınızı yudumlayarak şehrin yüzünü akşam görebilir ve güneşin batışını izleyebilirsiniz.

Mor Gabriel Manastırı ise Süryaniler için önemli bir ibadet yeri. Burası Deyrulumur Manastırı olarak da anılmaktadır. Mimari özelliğiyle farklı bir yapı olan manastır yabancı turistler tarafından da ilgi gören bir yer.

İşlemeli taşlarla yapılan ve tarihi yapısıyla dikkat çeken Gelüşke Hanı’na gelebilir küçük bir çay molası verebilirsiniz. Han da bulunan dükkanları görebilir, yeme-içme ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Sabancı Kent Müzesi’ne giderek Mardin’in tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz. Merkezde bulunan müze 2009 yılında hizmete açılmış. Mardin ve çevresinde bulunan tarihi kalıntıların sergilendiği müzede Dilek Saancı Sanat Galerisi’de bulunuyor.

Mardin Havalimanı Ulaşım

Yıllık ortalama 700 bin yolcunun geçiş noktası olan Mardin Havalimanı 1999 yılında hizmete başlamıştır. Havalimanı şehir merkezine 20 km mesafede olmakla beraber yolcuların şehre ulaşımı için pek çok alternatif bulunmakta. Havalimanı toplamda 254 araçlık kapasiteli bir otoparka sahip. Yani özel aracınız ile gelmek isterseniz aracınızı burada güven içerisinde bırakabilirsiniz.

Şehir merkezine toplu taşıma araçları ile gitmek isteyenker için Mardin Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler şehre seferler düzenlemekte. Eğer HAVAŞ servisleri ile gitmek isterseniz havalimanından belirli saatlerde kalkan bu araçlara binerek şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden havalimanına ve havalimanından şehir merkezine düzenli bir şekilde gidip gelen minibüsler de bir diğer alternartif. Minibüs duraklarından şehre giden minibüslere binebilirsiniz.

Şehir merkezinden Mardin Havalimanı’na 40-45 dakikalık bir süre zarfında varabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz terminalde bulunan taksi durağından bir taksiye binerek şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Terminalde ayrıca araç kiralama firmaları da bulunuyor. Dilerseniz bütçenize göre istediğiniz modelde bir araç kiralayarak şehir merkezine kolaylıkla geçebilirsiniz.

Ucuz Mardin Uçak Bileti

[wprpi by=”tag” post=”50″ icon=”show”]

[wprpi by=”tag” post=”50″ icon=”show”]

[wprpi by=”tag” post=”50″ icon=”show”]